Stockholm

Varmt välkomna till Stockholm!

Stockholm, en av de vackraste huvudstäderna i världen, är byggd på 14 öar med 57 broar. De vackra byggnaderna, grönskan, den friska luften och närheten till vattnet är kännetecknande för denna stad. Djurgården, (den första nationalparken i världen), är ett grönt utrymme som andas för staden, och som konstant är närvarande i stadens vimmel.

Med sin 750-åriga historia och sitt rika kulturliv erbjuder Stockholm ett brett urval av museer och sevärdheter i världsklass. De flesta av stadens attraktioner kan nås till fots, och det finns en god chans att uppleva mycket på kort tid. Upplev storstadslivet, civilisationens historia och natur, allt under samma dag.

Besök Stockholms stadshus. Klättra upp i stadshustornet för en fantastisk utsikt över Stockholm. Missa inte Gamla Stan, Stockholms äldsta attraktion och en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i världen. Gå igenom små slingrande gator kantade med butiker fulla av hantverk, antikviteter, konstgallerier och kaféer. Kungliga palatset och Stockholms domkyrka ligger också i Gamla Stan.

Den gröna ön Djurgården är hem för några av stadens mest populära attraktioner. Besök det världsberömda krigsfartyget Vasa, världens äldsta friluftsmuseum Skansen eller Astrid Lindgrens Junibacken. Och missa inte chansen att se Stockholm från vattnet. Naturligtvis erbjuder en stad byggd på fjorton öar fantastisk utsikt över vattnet. Det finns många olika sightseeingturer att välja mellan. Och om fjorton öar inte räcker erbjuder Stockholm en underbar skärgård med 30 000 öar, holmar och skär.

Du som ny besökare till Stockholm eller återkommande besökare har mycket att se, göra och njuta av i form av museum, gallerior, design, mat, kultur, musik och natur.

Vi ser fram emot att välkomna dig till Stockholm!

 

Foto: Ola Ericson

Konferenssekretariat

För praktiska frågor kontakta
Akademikonferens
Tel: 018-671034
Växel: 018- 671003
suicidprev2021@akademikonferens.se
www.akademikonferens.se

Viktiga datum

Eventuellt ha logga här