Hållbarhet.

12:e nationella konferensen om Suicidprevention, 2-3 oktober 2019 bryr sig om hållbarhet!

Som arrangörer för konferensen om suicidprevention arbetar vi målmedvetet för att minska miljö- och klimatpåverkan vid arrangemanget. En konferens av denna storlek påverkar emellertid alltid miljön på grund av antalet personer som deltar, t.ex. det ökade resandet, mat och avfall etc. I planeringen av konferensen är vårt mål att minimera påverkan för miljön och uppfylla våra hållbarhetsstandarder.

Norrköping

År 2035 är Norrköping en kommun som växer hållbart. Norrköping ska vara en vacker och färgstark kommun som tar hänsyn till såväl den miljömässiga, den sociala och den ekonomiska dimensionen av hållbar utveckling. Utmärkta tågförbindelser gör det lätt att pendla och i staden väljer man gärna cykeln eller de norrköpingsgula spårvagnarna. Vårt långsiktiga arbete för att minska miljöpåverkan och möta klimatförändringar är framgångsrikt och Norrköping är en av landets främsta miljökommuner.

Läs mer om Norrköpings kommun och hållbarhet här:

Konferensanläggning – Louis De Geer Konsert & Kongress i Norrköping

När vi väljer platsen Louis De Geer i Norrköping är vi övertygade om att konferensen om suicidprevention kommer att uppfylla våra hållbarhetsstandarder. Det är en anläggning certifierad med den internationella miljömärkningen Green Key. Green Key är en ledande internationell märkning som i dag finns i 53 länder och som stöds av World Tourism Organization och United Nations Environment Programme, UNEP.

Läs om Louis De Geer Konsert & Kongress och hållbarhet här:

Konferensen arbetar för att få begränsad inverkan på miljön genom noggrann konsumtion av energi och resurser. Detta inkluderar även elektroniskt cirkulerande mötesmaterial och online fildelning. Vi producerar inte onödigt konferensmaterial och produkter och väljer i så fall miljövänliga och socialt vänliga produkter samt tillhandahåller hälsosam mat. Trots att ett helt hållbart möte kräver mera förberedelser är det värt ansträngningen, då alla åtgärder kan bidra till en positiv inverkan på miljön och generera hållbara lösningar för minskad klimatpåverkan.

Dessa riktlinjer ges till deltagare, medverkande, utställare och entreprenörer vid konferensen och syftar till att utbilda och inspirera till fortsatt minskning av växthusgasutsläpp. Dessa riktlinjer utvärderas kontinuerligt, eftersom teknik och begränsningsalternativ fortsätter att förändras.

Konferensen om suicidprevention 2019 – Hållbarhets vision

I samband med konferensen vill vi visa att den lokala organisationen tar ansvar för att bevara miljön och sträva efter att genomföra miljöledning baserat på en god balans mellan miljöskydd och affärsutveckling.
Vi kommer också proaktivt att sprida information och förslag till allmänheten för att bidra till genomförandet och utvidgningen av ett hållbart samhälle, som en bra företagsmedborgare.
Vi hoppas och tror att konferensen om suicidprevention 2019 kommer att inspirera andra att ha ett fokus på hållbarhet och minskad miljöpåverkan.

Några av de saker vi gör:

Lokalen Louis De Geer Konsert & Kongress och alla hotell ligger centralt och på gångavstånd från varandra.

Hotellen som väljs har effektiva och omfattande miljövänliga policyer och verksamheter.

För alla konferensmål som tillhandahålls av konferensen väljer vi att inte servera kött.

Under konferensen kommer vi att erbjuda vegetariska alternativ för alla luncher.

Allt kaffe/te som serveras vid “fika” rasterna (kaffepauser) kommer att vara ekologiskt och Fairtrade.

Svenska kranvatten är av hög kvalitet och kranvattenstandard kommer att finnas tillgängligt i hela anläggningen.

Lokalen tillhandahåller avfallssorteringsfack i konferensområdet och avfallet från andra stationer hanteras senare i avfallsområdet.

Tryckta material hålls till ett minimum och allt tryckt papper som konferensen tillhandahåller, tex anteckningsblock är tillverkat av certifierat papper (Svanen). Konferensmaterial så som programbok och information tillhandahålls online och via konferensens app.

Gåvor är minimerade. Konferensen om suicidprevention 2019 väljer istället att donera pengar till välgörenhetsprojekt via någon svensk organisation.

Konferensnamnskylten är gjord av papper (FSC-certifierad) och inte av plast.

Vad du som besökare kan göra:

Res med tåg till Norrköpings Centralstation. Även Fjärrbussar ankommer direkt till Centralstationen.

Konferensanläggningen ligger bara några minuters promenad från Centralstationen.

I Norrköping går vi! Konferensanläggningen ligger i stadens centrum, alla hotell ligger inom gångavstånd från varandra – gå och utforska staden, använd kollektivtrafik istället för att ta taxi.

Följ anvisningarna om avfallsseparation vid platsen och på ditt boende när det är tillgängligt.

Svenskt kranvatten är av hög kvalitet. Välj detta istället för vatten på flaska. Ta med egna flaskor och fyll dem med kranvatten.

Om du har några frågor eller förslag till hållbarhetsarbetet för konferensen är du välkommen att kontakta oss på: suicidprev@meetx.se

Vänligen delta på ett klimatvänligt sätt!